Leiding

Maak kennis met onze leiding!

In onze groep worden de leden afhankelijk van hun leeftijd en geslacht ingedeeld in takken. Jongens en meisjes uit het eerste en tweede leerjaar zitten samen bij de Kapoenen. Meisjes uit het derde, vierde en vijfde leerjaar bij de Kabouters en de jongens bij de Welpen. Vanaf het zesde leerjaar tot en met het tweede middelbaar kan je terecht bij de Jong-Gidsen (meisjes) en Jong-Verkenners (jongens). Daarna kom je bij de gidsen en verkenners totdat je leiding wordt. Wanneer de groep te groot wordt, richten we ook een speciale Jin-tak in, in deze tak leert men dan zelfstandig zijn en leiding geven.
In elke tak zitten momenteel tussen de 10 en 25 leden die elk begeleid worden door 2 à 5 leiders en leidsters. Aan het hoofd van onze groep staat de groepsleiding met enkele assistenten. Verder worden we ondersteund door enkele materiaalleiders, onze KWAP (Keuken-Werk-Ambiance-Ploeg) en onze Vriendenkring (beheer van het gebouw en materiaal). Hieronder vind je een overzichtje van de leiding per tak. Contactgegevens per tak kunnen steeds teruggevonden worden op de laatste bladzijde van het kompas.

Kapoenen

Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de (scouts)wereld.

Céline Wezenaar
Aangename Steppelemming
Stien Ghys
Joviale Orang-Oetan
Marco Simons
Comorant
Lucas Dehertog
Inzettende Golden Retriever
Emma Van Genechten
Empathisch Smelleken

Kabouters & welpen

Kabouters en Welpen hebben een gigantische drang naar beweging. Ze houden van kampen bouwen, zich verkleden, het ontrafelen van mysteries en vrij spel. En ze durven soms ook eens vals te spelen. Met de hulp van hun leiding leren ze ook hun eerste technieken aan.

KABOUTERLEIDING
Thijs Reynders

Jong-gidsen &
jong-verkenners

Jong-givers zijn niet bang van een beetje avontuur en om reeds zelf de handen uit de mouwen te steken. Jong-givers vinden het ook leuk een eigen inbreng te kunnen heben. Ze leren samenwerken, verkennen en ondernemen, engagement tonen, samen overleggen en zich voor anderen in te zetten. Op kamp zetten ze hun tent op, koken hun eigen potje op een zelfgemaakt houtvuur, en ze gaan natuurlijk ook op een avontuurlijke tweedaagse. Zo ontdekken ze stilaan wat scouting echt inhoudt.

JONG-GIDSENLEIDING
Manon Lagaeysse
Staartmees
Lisa Maet
Zachtaardige Secretarisvogel
Nick Ramaekers
Goedaardige Houtduif
JONG-VERKENNERLEIDING
Enno Mangelschots
Schaarbek
Tamino Strutti
Openhartige Conejo
Wouter Thys
Levendige Caprinae

Gidsen & Verkenners

Givers zijn er in alle soorten en maten, maar er zijn enkele typerende eigenschappen van een giver. Soms zijn ze lui en andere keren dan weer niet te stoppen. Ze zitten boordevol ideeën en zijn tot meer in staat dan ze zelf denken. Givers zijn pubers die op zoek zijn naar zichzelf, maar vooral ook op zoek naar avontuur. De giverleiding wil hen hierbij inspireren, informeren en uitdagen.

GIDSENLEIDING
Jitte Maes
Komische Merula
Anouk Belmans
Verantwoordelijke Coscoroba
VERKENNERLEIDING
Ferre Wezenaar
Vindingrijk Stokstaartje
Martijn Simons
Ijverige Hauki
Tom Hulsbosch
Levendige Wolf

Jinleiding

Sinds dit jaar heeft Scouts Beringen-Mijn terug een jintak. Deze 17-18 jarige jongens en meisjes krijgen een stuk meer verantwoordelijkheid en nemen het touw meer en meer zelf in handen. Ze bereiden eigen vergaderingen voor, oefenen hun leidinggevende skills bij andere takken, en organiseren allerhande activiteiten ten voordele van hun buitenlands kamp. De taak van de jinleiding is deze jongeren bijstaan en sturen in hun ondernemingen en het stimuleren van hun initiatief en enthousiasme.

Sebastiaan Lagaeysse
Enthousiaste Springbok
Robin Thys
Inzettende Steenarend
Philip Hulsbosch
Inzettende Gaai

Groepsleiding

De groepsleiding staat in voor de algemene coördinatie, planning, opvolging van de activiteiten en de leiding, en een hele reeks aan andere praktische taken. Zij zorgen ervoor dat de scoutswerking in goede banen verloopt en de leiding en leden een toffe zaterdagnamiddag hebben, elke week opnieuw!

Lucas Dehertog
Inzettende Golden Retriever
Tamino Strutti
Openhartige Conejo

Materiaalleiding

De materiaalleiding vind je in ons materiaalkot. Zij verzorgen hier onze tenten, sjorbalken, keukenkoffers, zagen, bijlen, shelters, etc. Zij zorgen ervoor dat ons materiaal gereed is om op kamp te vertrekken.

Materiaalleiding: Arne Vanderlinden, Jonas Timmers, Ferre Wezenaar, Martijn Simons en Wouter Thys

KWAP

De naam van onze Keuken-Werk-Ambiance-Ploeg spreekt voor zich. Deze oud-leiding zorgen voor een lekkere bbq op kamp, zijn de keukenploeg op paaskamp en organiseren een tof leidingsweekend.

Voorzitters: Jonas Lens & Paul Hulsbosch

Vriendenkring

De vriendenkring bestaat uit ouders, oud-leiding en sympathisanten van onze scouts. Iedereen die zich geroepen voelt een steentje bij te dragen, is dus welkom. Dankzij hen kunnen wij elke week spelen in onze eigen gebouwen en ze beheren ook ons materiaal. Momenteel werken ze hard aan de afwerking van ons nieuw leidingslokaal.

Voorzitter: Bart Thenaers

Districtcommissarissen

Als groep maken wij deel uit van het district Mastentop-Toxandria. Een district dat zich uitstrijkt over Leopoldsburg, Ham, Tessenderlo, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder en uiteraard Beringen.
Dit jaar zijn de twee districtcommissarissen Jarno Noblesse, vroeger nog leiding op onze scouts, en Nathalie Cox, oudleiding van scouts Beringen-Centrum.